

Report on District Games for all disabilities Organized By Special Olympics Bharat Goa 28th February to 5th March 2011

REPORT

DISTRICT SPORTS FOR ALL DISABILITIES



The first District Games for all disabilities under the Ministry of Sports and Youth Affairs, Govt. of India Scheme for South Goa District was held from 2nd to 4th March, 2011 at the J.N. Stadium, Fatorda, Margao. Around 300 participants from Special Olympics, Paralympics, Deafalympics participated in these games which were held in four different sports disciplines namely Football, Aquatics, Badminton ,Athletics and Bocce . These games were organized by the Special Olympics, Goa as they have been





nominated the Nodal Agency to conduct these games for all disabilities under the leadership of Mr. Victor Vaz, National Sports Director and Mr. Luis Fernandes, State

Sports Directo**r** for Special Olympics.

The Games were declared open by Shri Allan D'Sa, Supdt. of Police, South Goa District ,who was overwhelmed by the attendance and have pledged to







be a part of this Organisation who does this service for these athletes and lauded their service

The Institutions from the south who participated in these games were Lok Vishwas Prathisthan from Ponda and Canacona, Gujarati Samaj, Margao, Daddy's Home, Margao, Vidya Vikas Academy, Margao, Asha Deep, Vasco .

Earlier an Orientation Programme was organized for 60 coaches on 28^{th} February and 1^{st} March 2011 ,by Mr. M. Shinde and Mr. Kamat , at the J.N. Stadium. Different Institution wherein they were shown and given the

knowledge to conduct these games . The trainees were very efficient and were very successfull

The South District state Games for all disabilities will be held in the 3rd week of March at the P.J.N Stadium and later on some of the winners will participate at the National games at New Delhi .











































Ministry of Youth Affairs & Sports, Government of India SCHEME OF SPORTS AND GAMES FOR THE DISABLED In Partnership with

COMMUNITY COACHES TRAINING PROGRAM & DISTRICT GAMES-2011. GOA

SCHEDULE

Day One (Monday 28 February 2011) – Orientation Programme

S.N	Programe	Time	Duration	Staff
1	Registration	09.00 to	60 minutes	Shinde/Priya
		10.00		
	- Coaches Registration			
	- Handover Literature			
	- Handover T-shirt			
2	Теа	10.00 to	15 minutes	Lokvishwas
		11.15		
3	Orientation (S.O.,D.L & P.L, Games)	11.15 to	105 minutes	Shinde/Kamat
		13.00		
	- Introduction			
	- Disability/Types/Sports			
	- Divisioning / Classification			
	- Sports/Rules/Safety			
4	Lunch	13.00 to	60 minutes	Lokvishwas
		14.00		
5	Orientation(Distribution of Events)	14.00 to	90 minutes	Shinde/Victor
		15.30		
	- Coachwise event distribution			
	- Volunteers Distribution			
	- Responsibilities			
6	Practical	15.30 to	45 minutes	Shinde/Luis
		16.45		
	- Events			
	- Skill Test			
	- Minor Games			
7	Теа	16.45 to	15 minutes	Lokvishwas
		17.00		

S.N	Programe	Time	Duration	Staff
1	Registration	09.00 to 10.00	60 minutes	Shinde/Priya
2	Теа	10.00 to 11.15	15 minutes	Lokvishwas
3	Orientation (S.O.,D.L & P.L, Games)	11.15 to 13.00	105 minutes	Shinde/Kamat
4	Lunch	13.00 to 14.00	60 minutes	Lokvishwas
5	Orientation(Distribution of Events)	14.00 to 15.30	90 minutes	Shinde/Victor
6	Practical	15.30 to 16.45	45 minutes	Shinde/Luis
7	Теа	16.45 to 17.00	15 minutes	Lokvishwas

Day One (Wednesday 2 March 2011) – Orientation Programme

Day Two (Thursday 3 March 2011) – Opening Ceremony & Preliminary Rounds

S.N.	Programe	Time	Duration	Staff
1	Opening Ceremony	09.00 to 11.00	120 minutes	Victor/Luis/Carlton
2	Теа	11.00 to11.15	15 minuts	Lokvishwas
3	Athletics / Badminton	11.15 to 13.00	105 minutes	Shinde/Kamat
4	Lunch	13.00 to 14.00	60 minutes	Lokvishwas
5	Aquatics/Soccer	14.00 to 15.30	90 minutes	Luis/Carlton
6	Теа	15.30 to 15.45	15 minutes	Lokvishwas
7	Athletics / Badminton	15.45 to 17.00	75 minutes	Shinde/Kamat

Day Three (Friday 4 March 2011) – Final Events & Closing Ceremony

S.N.	Programe	Time	Duration	Staff
1	Athletics / Badminton	09.00 to 11.00	120 minutes	Shinde/Kamat
2	Теа	11.00 to 11.15	15 minutes	Lokvishwas
3	Aquatics / Soccer	11.15 to 13.00	105 minutes	Luis
4	Lunch	13.00 to 14.00	60 minutes	Lokvishwas
5	Award Ceremony	14.00 to 15.00	60 minutes	Sible/Priya/Carlton
6	Closing Ceremony	15.00 to 16.45	95 minutes	Victor/Luis/Carlton
7	Теа	16.45 to 17.00	15 minutes	Lokvishwas

Day Three (Friday 5 March 2011) – Final Events & Closing Ceremony

S.N.	Programe	Time	Duration	Staff
1	Athletics / Badminton	09.00 to 11.00	120 minutes	Shinde/Kamat
	- 100 meter run / Badminton			
	- Shot-Put / Badminton			
	- 200 meter run / Badminton			
	- 4 x 100 Relay / Badminton			
2	Теа	11.00 to 11.15	15 minutes	Lokvishwas
3	Aquatics / Soccer	11.15 to 13.00	105 minutes	Luis
	Soccer			
	Aquatics			
4	Lunch	13.00 to 14.00	60 minutes	Lokvishwas
5	Award Ceremony	14.00 to	60 minutes	Sible/Priya/Carlton
		15.00		
	- Arrange Result Sheet			

	- Arrange Medals/Ribbons			
	- Arrange Athletes			
	- Certificate Coaches			
6	Closing Ceremony	15.00 to 16.45	95 minutes	Victor/Luis/Carlton
	- Jumble March Pass			
	- Lowering Flag			
	- Put-off Torch			
	- Thanks			
7	Теа	16.45 to 17.00	15 minutes	Lokvishwas